V jej očiach neexistujú prekážky a ak náhodou na nejaké narazí, zdá sa, akoby nimi dokázala bez problémov prechádzať. Vo svete, ktorý túto mladú a ambicióznu ženu obklopuje, nie je ani nebo limitom, čoho dôkazom je jej úspešná kariéra. Teraz 20-ročná podnikateľka, Ellen Bennett, šije zástery nielen pre kuchárov, ale aj baristov, floristov a pretože zástery sa nenachádzajú len v kuchyni, spolupracovala aj so spoločnosťami ako SpaceX, Google, Lexus, Delta alebo Four Seasons.

Jej losangelská firma Hedley & Bennett aktuálne zamestnáva 40 ľudí a doteraz dodala pracovné oblečenie do viac ako 4000 reštaurácií. Snáď od tohto faktu sa odvíja jej prezývka „zásterová lady“… 🙂

„Cesta, ktorú vidíte pred vami, je málokedy rovná. Naopak. Je kľukatá, plná hrboľov a výmoľov. Ale tak to má byť, prijmite ju takú, aká je. Je to vaša cesta,“ radí Bennett.

Jej rodičia sa rozviedli, keď bola vo veku teenegera. A pretože jej mama, vtedy ako sestrička, chodila do práce na 20-hodinové zmeny, musela jej dcéra pomáhať s varením. No keďže po chvíli zistila, že ju táto práca napĺňa, začala sa jej venovať na profesionálnej úrovni.

Jej snom boli dve školy: Le Cordon Bleu v Los Angeles a Americký kulinársky inštitút v New Yorku. Bol tu ale malý háčik – nemohla si dovoliť školné. „Bolo to prvýkrát v živote, čo mi mama povedala, že niečo nemôžem,“ spomína na dobu, keď jej bolo osemnásť.

Cesta ju nakoniec zaviedla do Mexika, kam už ako malá chodievala na prázdniny za babkou. Tam sa prihlásila na kulinársky inštitút a získala diplom. „Po štyroch rokoch strávených v cudzej krajine sa mi začalo cnieť po domove, po Los Angeles. Vrátila som sa, začala pracovať v michelinských reštauráciách a vtom sa zrodil ten nápad. Hovorila som si: Ako je možné, že pripravujeme tak výborné, a navyše vizuálne atraktívne jedlo v tak otrasných uniformách? „Hovorí Bennett.

Vtedy s nulovými skúsenosťami o navrhovaní a šití, založila firmu Hedley & Bennett, kde začala vyrábať minimalistické rôzno-farebné zástery. A pretože nemala žiadne peniaze, začala krajčírkam ponúkať raňajky a večere, aby pre ňu na oplátku šili.

Prvú zákazku dostala pred štyrmi rokmi od reštaurácie, v ktorej pracovala a zarobené peniaze investovala späť do výroby. Zástery začala predávať na farmárskych trhoch v Hollywoode, potom založila e-shop a odvtedy prerástla jej spoločnosť z malých kancelárskych priestorov do továrne o rozlohe 1300 m2.

A vďaka tomuto zásterovému úspechu sa jej minulý rok dostalo tej najväčšej satisfakcie. Oslovil ju dekan školy Le Cordon Bleu, o ktorej vždy snívala, či by nemohla predniesť slávnostný prejav na promóciách.

„Pred očami mi preblesklo tých 11 rokov života, kedy som sa musela vzdať svojho sna o tejto prestížnej kuchárskej škole, a zrazu bum. V ruke držím čestný diplom. Neuveriteľné! “

Preto teraz môže povedať: „Nezáleží na tom, kto ste, odkiaľ pochádzate a v akej rodine vyrastáte. Môžete uskutočniť všetko, na čo si spomeniete. Choďte si za svojím snom, prestaňte sa strachovať, že sa to nemusí podariť a začnite na tom makať. A ak sa na vašej ceste objaví nejaký výmoľ, obíďte ho. Nič sa nedeje, naopak. Je to súčasť vášho životného dobrodružstva. “

zdroj: forbes.cz

(Visited 40 times, 1 visits today)

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *